Львівському електричному трамваю 129

news img


Цього року львівський електричний трамвай святкує 129 річницю, в ЛКП «Львівелектротранс» вирішили відзначити подію в особливий спосіб, а саме провести статичну виставку рухомого складу від ретро одиниць до найсучасніших зразків.

«Можна дивитися, фотографуватися та інше, незаборонене чинним законодавством на виставках»...

Хоча важлива дата початку регулярного руху трамвая 31 травня, колективно було вирішено перенести святкування на першу найближчу неділю - 4 червня, (релігійне свято «Трійці», «Зелені свята») з 12:00 по 20:00.

При цьому на підприємстві підготували й «логістичний сюрприз», так з 11:00 по 19:00 працював рейсовий шатл-трамвай із особливим маршрутом №129 (площа Ринок – Городоцька, 185) у супроводі екскурсовода, який розповідав про історію львівського трамваю.

Святкування розпочали із урочистого відкриття(Оркестром Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Далі відвідувачі змогли оглянути усі експонати, трамваї: 093 Санок, 002 Гота, 869 Татра, КТ4-Су, КТ4-D, Електрон 3TL, Електрон 5TL. Посидіти у кабіні водія можна було до 16:00. Технічні характеристики кожного трамвая дізнатися можна було на спеціальних фотопанно.

Більше фото на нашій сторінці facebook Львівелектротранс / Lviveleсtrotrans

Несподівано популярною «фотозоною» для малечі стали металеві скульптури, виготовлені із металобрухту «золотими руками» майстрів вагоно-ремонтних майстерень ЛКП «Львівелектротранс».

Львівський трамвай – це не просто засіб для пересування. Це значно більше ніж просто різновид громадського транспорту, без якого львів’яни не уявляють нашого міста. Не дивно, що саме тому він став одним із символів міста Лева.

Послугами міського трамвая і тролейбуса сьогодні користується чимало львів’ян і гостей міста. Щодня електротранспорт обслуговує близько 175 тисяч пасажирів на 7–ми трамвайних і 10–ти тролейбусних маршрутах.

Детальніше про історію львівського електротранспорту читайте тут історія підприємства.

05.06.2023