Поновлення співпраці після 10-ти річної паузи: Львівелектротранс відчинив свої ворота для майбутніх рятувальників та рятувальниць

news img

В умовах наближених до реальних з 4 по 11 березня проходять практичні заняття курсанти й курсантки, студенти й студентки 4-го курсу Львівського державного університету безпеки життєдіяльності з навчальної дисципліни «Пожежна тактика» на території чинного об’єкту інфраструктури Львова вагоноремонтних майстерень ЛКП «Львівелектротранс».

«Сьогодні у нас «екватор», половину навчального тижня пройдено. І навіть можна підбити певні підсумки:

По-перше, такі навчання наживо дають більше інформації про наше підприємство та особливості його роботи як студентству, так і викладачам.

По-друге, бездоганна організація навчального та робочого процесу не створює жодних незручностей чи неприємних ситуацій.

І по-третє, такі колаборації завжди мають перспективу розвитку, саме тому ми закликаємо наших колег більш активно відгукуватися на пропозиції навчальних закладів та йти їм на зустріч»,

- підсумувала фахівчиня зі зв’язків із громадськістю та пресою ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Бачинська.

​Під час навчань майбутні рятувальники ознайомлюються із розташуванням та призначенням будівель і виробничих приміщень; місцями розташування протипожежного водопостачання (пожежних гідрантів і водоймищ); місцями розташування засобів пожежогасіння (пожежні щити й місткості з піском).

Додатково інженери служби рухомого складу розповідають про порядок зберігання й обслуговування, будову та основні небезпечні вузли трамваїв, про особливості алгоритмів евакуації транспортних засобів при виникненні пожежі (зберігання і місця розташування буксирних засобів). А інженери служби енергогосподарства про нюанси у роботі електромережі як одної із ключових компонентів успіху/невдачі у попередженні/виникненні надзвичайної ситуації чи пожежогасінні.

Проте, чи не найцікавіша частина у навчаннях – відпрацювання курсантами та студентами отриманих знань на практиці. Для кожної групи розроблено індивідуальну уявну ситуацію, де викладачі матимуть змогу перевірити як засвоїли матеріал їх учні.

До слова, востаннє така співпраця між університетом та підприємством була більше як 10 років тому. Раніше вона обмежувалась виключно оглядовими екскурсіями. Організатори мають надію, що новий формат співпраці буде значно ефективнішим та цікавішим, а головне довготривалим.


06.03.2024