Життя без бар'єрів: як у Львові провели масштабні навчання з доступності (+відео)

news img

Понад 400 надавачів міських послуг пройшли навчання з доступності та безбар’єрності. Тепер ще більше працівників міської ради, закладів культури, освіти, ЦНАПів, водії громадського транспорту та членів моніторингових груп знають, як правильно комунікувати та надавати послуги маломобільним групам населення.

За підсумками навчання було створено короткий відеоролик з базовою інформацію про доступність, тож всі охочі можуть його переглянути і дізнатись більше про безбар’єрність:

Навчання з доступності «Послуги без бар'єрів» проводили експерти з безбар’єрності та інклюзивності Ніна Мацюк та Володимир Висоцький. Також до них доєднались ментори реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ, аби донести необхідність врахування потреб всіх громадян.

Навчання включали теоретичну частину (про коректну комунікацію і взаємодію, архітектурну доступність та безбар’єрність послуг) та практичну (з учасниками моделювали різні ситуації та вчились оцінювати простір з погляду доступності).

Тиждень навчань реалізовувався в межах проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки уряду Великої Британії. Організатори події – управління туризму та управління внутрішньої політики Львова.

«Процес зміни міста на безбар’єрне середовище дуже тривалий і складний. Йдеться як про великі інфраструктурні зміни, так і про розуміння людьми ситуації. Тому заради зміни Львова в цілому ми провели курс навчань для посадовців та працівників різних сфер міста. Всі ми повинні мати правильні знання про безбар’єрність та доступність, адже від цього залежить покращення середовища, в якому ми живемо», – розповідає Христина Лебедь, керівниця управління туризму Львова.


Джерело: прес-служба Львівської міської ради  Посилання





07.11.2023